10 Haziran 2015 Çarşamba

erkekte hpv

Erkekte HPV 


HPV cinsel temas ile bulaşır. Genellikle vaginal ve anal, bazen de oral cinsel ilişkiyle bulaşma olmaktadır. Çoğunlukla herhangi bir belirti vermediği için, çoğu erkek ve kadın hiç farkında olmadan HPV ile enfekte olabilirler. Cinsel ilişkiden yıllar sonra bile görülebilen HPV’ye, tek eşli erkeklerde dahi rastlanabiliyor.

laşan erkeklerde her zaman herhangi bir belirti ya da sağlık sorunu gelişmezken,  lezyon olmadanda  taşıyıcılık(hastalığı bulaştırma özelliği) durumu olabilmektedir. Bazı HPV tipleri erkeklerin penis ve/veya anüs çevresindeki  deri ve mukozal dokularda genital siğillerin oluşmasına neden olurlar. Farklı  HPV tipleri ise penis, anüs, ağız içinde lezyonlar oluşturarak kansere sebep olabilirler.


HPV bulunan erkek veya kadınların büyük çoğunluğunda herhangi bir belirti ya da sağlık sorunu ortaya çıkmıyor. Erkekte   sağlık sorunu oluşturanlar için dikkat edilmesi gereken belirti ve bulgular

Genital Siğiller : Penis , testis torbaları, kasık bölgesi ve anüs bölgesinde görülebilirler. Tek tek , cillte kabarık karnabahar görünümünde lezyonlar olarak ortaya çıkar, ağrısızdır. Siğili olan bir kişiyle cinsel temas sonrasında, haftalar ya da aylar içerisinde ortaya çıkabilir.